lauantai 3. joulukuuta 2011

You are not your appearance


 

Sinä et ole ulkonäkösi. Et tietenkään - ulkonäköhän on vain se, miltä ihminen näyttää! Se ei ihan oikeasti ole yhtään mitään muuta. Ulkonäkösi kertoo vain sen, miltä näytät. Se ei kerro sinusta itsestäsi mitään.

Mietipä hetki vaikka kotiasi (tai jotain muuta paikkaa, joka tuntuu kodilta). Omaa, ihanaa Kotiasi. Se on juuri sinun kotisi ja siksi rakastat sitä. Et rakasta sitä sen vuoksi miltä se näyttää. Se saattaa olla hyvinkin kaunis rakennus tai suloisesti sisustettu, ja saatat nauttia erittäin paljon sen kauneudesta, mutta se ei ole sinulle tärkeä sen takia miltä se näyttää. Se on sinulle tärkeä ja rakas, koska se on juuri sinun Kotisi. Vaikka se olisi sotkuinen tai vaikka vaihtaisit sen sisustusta, se on edelleen juuri se sama Koti, jota rakastat ja jossa sinun on hyvä olla. Se on se paikka, jossa sinulla on turvallinen olo riippumatta siitä, miltä se näyttää. Yleensä et edes uhraa ajatustakaan sille, miltä se näyttää, koska se ei ole olennaista. Olennaista on se, että se on sinun ihana Kotisi.

Samalla tavalla sinä olet aina juuri Sinä. Riippumatta siitä miltä näytät tai miten pukeudut tai kävelet tai naurat. Sinä olet se, joka olet. Juuri se, jollaiseksi sinut on tehty. Ihmiset eivät sinua muistellessaan ajattele vaatteitasi tai hiuksiasi, vaan he ajattelevat Sinua. Sitä henkilöä, joka sinä kokonaisuudessaan olet. Kaikkea sitä, mikä tekee sinusta sinut: olemustasi, ajatuksiasi, näkemyksiäsi, tapaasi olla olemassa. He eivät pidä sinusta siksi, että näytät kauniilta, vaan siksi, että sinä olet juuri ihana Sinä, jota kukaan muu tässä maailmassa ei voi korvata. Aivan liian pitkään olet halunnut ja yrittänyt olla jotain muuta kuin todellisuudessa olet. Olet yrittänyt olla hauskempi tai kiltimpi tai kauniimpi tai iloisempi tai laihempi tai sosiaalisempi tai mitä tahansa. Olet niin kovasti inhonnut itseäsi ja halunnut olla jotain aivan muuta kuin olet. Mihin se on johtanut? Inhoat itseäsi entistä enemmän etkä osaa nähdä mitään hyvää itsessäsi. Näet pelkkiä vikoja ja virheitä ja löydät itsestäsi ja ulkonäöstäsi koko ajan parantamisen varaa. 

Miksi?


Miksi keskityt kaikkeen siihen, mitä et ole. Mikset mieluummin keskity kaikkeen siihen, mitä olet. Et ikinä tule olemaan tyytyväinen itseesi, jos haluat olla jotain muuta kuin mitä olet. Sinut on luotu juuri tuollaiseksi, ja juuri tuollaisena, omana itsenäsi, olet kauneimmillasi! Sinä olet ainoa tässä maailmassa, joka osaa olla juuri sinä, ja sinä olet paras olemaan juuri sinä.
Miksi sinun pitäisi olla eri kokoinen tai eri muotoinen tai millään lailla erilainen? Miten se vaikuttaisi mihinkään? 

Mietipä nyt ihan oikeasti kaikkia rakkaitasi, ihania ihmisiä ja ystäviä ympärilläsi. Miksi rakastat heitä? Koska he ovat juuri omia itsejään. Ei sitä voi millään tavalla selittää - sinä vain satut pitämään heistä juuri sellaisina kuin he ovat. Et sinä rakasta ystävääsi siksi, että hän käyttää kivoja sukkahousuja tai osaa piirtää hyvin tai meikkaa kauniisti. Et sinä rakasta häntä hänen yksityiskohtiensa takia, vaan siksi että hän on juuri hän, juuri sellainen upea ihminen jollainen kukaan muu tässä maailmassa ei ole. Hän on hän, ja sinä olet sinä, ja te molemmat olette omina itsenänne parhaimmillanne <3