torstai 19. toukokuuta 2011

Totuus laihuudesta

Olet ehkä kuullut tämän ennenkin, mutta kuule se nyt ajatuksen kanssa: joku tulee aina olemaan sinua laihempi. Joku tulee aina omistamaan kapeamman vyötärön kuin sinä, kapemmat jalat kuin sinä, ohuemmat ranteet kuin sinä. Et voi koskaan olla kaikkein pienin, ja tuskin haluaisitkaan. Miksi muka haluaisit näyttää laihemmalta kuin nälänhätäiset, riutuvat ihmiset hengenhädässä, laihemmalta kuin kidutetut ihmiset keskitysleirillä, laihemmalta kuin ihmiset, joiden vartalot eivät enää edes näytä ihmisen vartaloilta? Miksi haluaisit näyttää kuolleelta, luurangolta, kuihtuneelta keholta, jonka hiukset ovat tippuneet päästä ja luut melkein puhkoneet rapisevan ihon rikki?Niin, ethän sinä haluaisikaan. Et ole koskaan halunnutkaan näyttää rumalta, vaan nimenomaan kauniilta. Koko laihdutuksesi on lähtenyt liikkeelle siitä, että tahdoit olla kaunis, ihailtu, rakastettava. Tahdoit ihmisten katsovan sinua kateellisena, tahdoit heidän muistavan sinut kauniina ja suloisena, tahdoit heidän puhuvan sinusta ylevin sanoin ja silmät suurina kateudensekaisesta ihailusta. Tahdoit tuntea olosi tärkeäksi, arvostetuksi ja ihanaksi. Tahdot ehkä vieläkin, ja päähäsi on kiinteästi pinttynyt ajatus siitä, että laihuus on ainoa keino saada haluamasi asiat. Ajattelit, ehkä ajattelet vieläkin, että laihdutat vain siihen pisteeseen, jossa näytät kauniilta. Ajattelet, ettet päästä itseäsi kuihtumaan rumaksi, et, sillä haluat olla kaunis.

Mihin sitten pitäisi vetää raja?
Missä on kauniin ja ruman raja?
Missä on laihan ja liian laihan raja?

Minä kerron sinulle totuuden: tuollaisia rajoja ei ole olemassakaan.

Sinun päässäsi on vain virheellinen mielikuva siitä vartalosta, joka toisi sinulle onnen. Jos ajattelet tarkemmin, tajuat itsekin, ettet tule koskaan saavuttamaan tuota täydellistä vartaloa.
Kehostasi löytyy aina rasvaa,
vyötärössäsi tulee aina olemaan senttimetrejä,
vaa'assasi aina numeroita.
Niitä on aina, eivätkä ne koskaan lopu.
Ne eivät lopu, vaikka jatkasit laihdutusta elämäsi loppuun asti.
Mielessäsi saattaa olla pinttynyt ajatus joistain tietyistä numeroista vaa'alla tai mittanauhassa, mutta mietipä nyt vähän, uskotko muka oikeasti itsekään, että juuri jokin maaginen luku tekisi sinusta onnellisen? Että kun painaisit tietyn verran tai reitesi olisi tietyn paksuinen, ihmiset alkaisivat yhtäkkiä pitää sinusta enemmän ja arvostaa sinua enemmän ja tulisit noin vaan onnelliseksi?
Kai nyt itsekin tajuat, miten naurettavalta tuollainen kuulostaa. Totuus on, ettet koskaan tule olemaan tyytyväinen. Aina sinä löydät kehostasi puutteita, vartalossasi tulee aina olemaan jotain josta voisi laihduttaa.Ruuissa tulee aina olemaan kaloreita, ja sinä tulet aina tarvitsemaan ruokaa. Elämä ilman ruokaa ja kaloreita ei ole mahdollista.

Silti sinä valitset mieluummin syömättömyyden.
Valitset kuoleman, vaikka koko laihdutuksesi lähti liikkelle toiveesta paremmasta elämästä. Halusit elämän, jossa olet arvokas ja ihana, mutta nyt valitset kuoleman.

Olet valmis uhraamaan terveytesi, kauneutesi, ystäväsi, elämäsi ja koko tulevaisuutesi laihuuden takia. Olet valmis uhraamaan kaikki ne asiat, joiden saamisen takia lähdit mukaan koko touhuun.

Mieti hetki, tai mieti vähän enemmänkin: onko se oikeasti sitä, mitä haluat? Laihuus?
Ei, se ei ole laihuus, jota haluat. Ne samat toiveet arvostuksesta ovat siellä edelleen. Et vain enää näe niitä kunnolla, et välttämättä ollenkaan, sillä yksi ajatus on vallannut koko mielen ja työntänyt herkimmät haaveesi tieltään. Ajatus, joka on vain ja ainoastaan ajatus. Se ei ole totuus, se ei ole elämäntapa, se ei ole keino kaunistumiseen tai tie onnellisuuteen. Se on vain vääristynyt, syövyttävä ajatus, jolla ei ole sinulle mitään muuta annettavaa kuin kurjuutta ja lopulta kuolema.Vaikka kuinka itsepintaisesti jollakin kieroutuneella tavalla luulet, että laihuus tuo sinulle onnen, se ei tuo. Seuraavaksi onkin vuorosi päättää, haluatko viettää elämäsi ahdistuneena omaa kehoasi ja itseäsi vihaten, vai parantua ja elää onnellinen loppuelämä. Se on sinun päätöksesi, mutta suosittelen jälkimmäistä.
Sinä voit parantua ja olla onnellinen.


Sinun ei tarvitse laihduttaa, sinun ei tarvitse muuttua miksikään ollaksesi ihana. Sinä olet ihana ja arvokas jo nyt, juuri tuollaisena kuin olet.